Browar Stu Mostów

O browarze

Wnętrza browaru są wysokie i przestronne. Złożony z części produkcyjnej i gastronomicznej lokal może przyjąć około 60 gości, którzy będą mieli do wyboru minimum 10 różnych rodzajów piwa – tyle bowiem kranów planowanych jest przy barze. Bar i stoliki są zlokalizowane na antresoli, a dodatkowe miejsca – w zewnętrznym ogródku piwnym.

Linia technologiczna znajduje się na parterze budynku. W jego skład wchodzą: dwunaczyniowa warzelnia, której każde z naczyń ma pojemność 20 hektolitrów, 6 tanków fermentacyjno-leżakowych o pojemności 40 hektolitrów każdy oraz 2 tanki ciśnieniowe.


Historia browaru

Historia powstania Browaru Stu Mostów nie jest typowa. Podobnie jak nietypowe będzie warzone w nim piwo.

Pomysł założenia browaru narodził się w naszych głowach i sercach w 2012 roku i od tamtej pory z wolna dojrzewał niczym rzemieślniczy old ale.

Wkrótce po dokładnym rozpoznaniu rynku podjęliśmy rozmowy z potencjalnymi partnerami. Najpierw na międzynarodowych targach spożywczych w Poznaniu, a następnie na targach branży piwnej w Niemczech.

Nawiązaliśmy tam kontakt z firmą BrauKon, która znakomicie wpisywała się w filozofię naszego browaru i to właśnie ona zapewniła nam najnowocześniejszy, najwyższej jakości sprzęt do warzenia piwa rzemieślniczego.

Fakty
  • Siedziba: Wrocław

Weź udział w losowaniu 12 butelek specjalnie wyselekcjonowanych piw.

Raz w tygodniu spośród zgłoszonych użytkowników losujemy wyjątkowy zestaw starannie dobranych i unikalnych piw rzemieślniczych. Losowanie odbywa się na żywo na naszej stronie Facebook. Dołącz do nas aby zobaczyć jak to działa.

preloader