Trzech Kumpli

O browarze

Browar współpracuje z polską farmą chmielu PolishHops z Karczmisk Pierwszych, skąd pozyskuje ekstremalnie świeże polskie chmiele, ale również bardzo lubi eksperymentować z brytyjskimi i amerykańskimi chmielami. Co ciekawe drożdże płynne namnażane są na potrzeby Trzech Kumpli przez pierwsze polskie laboratorium, które specjalizuje się w takiej działalności  Fermentum Mobile. To dzięki temu pozycje przez nich uwarzone mają tak złożony smak i aromat. Warto spróbować najnowszych kompozycji nowozelandzkich chmieli, które pozostają w sferze limitowanego warzenia.


Historia browaru

“To prosta historia. Zacząłem warzyć piwo w domu i wciągnęło mnie to kompletnie. Z każdą kolejną warką uczyłem się czegoś nowego i w pewnym momencie moje piwa stały się całkiem do przyjęcia.”

Zaczęło się więc od jednej osoby, ale dzisiaj w Trzech Kumplach udziela się już liczniejsza grupka – Irmina, Tymek, Maciek, Adam. Wszyscy z jednego miasta – z Tarnowa, znający się od podstawówki.

Fakty
  • Siedziba: Tarnów

Weź udział w losowaniu 12 butelek specjalnie wyselekcjonowanych piw.

Raz w tygodniu spośród zgłoszonych użytkowników losujemy wyjątkowy zestaw starannie dobranych i unikalnych piw rzemieślniczych. Losowanie odbywa się na żywo na naszej stronie Facebook. Dołącz do nas aby zobaczyć jak to działa.

Kup w KraftKlub preloader