, ,

ART+17 Pink Guava Sour Saison

Browar Stu Mostów

9,10 

Na stanie

ART+17, to wytrawny saison zakwaszony bakteriami kwasu mlekowego. W aromacie świetne połączenie aromatów ziołowo-przyprawowych pochodzących od belgijskiego szczepu drożdży z produktami fermentacji mlekowej, czyli jogurtowo-kefirowym akcentem wyprodukowanym przez bakterie Lactobacillus. Piwo świetnie prezentuje się w wysokim szkle, gdyż ma wysoką koronę piwa, oraz złocistą barwę. W smaku sporo orzeźwienia i lekkości. Dominuje kwaśność, a w tle pojawiają się owocowe posmaki, oraz produkty wspomnianych wyżej belgijskich szczepów drożdży. Piwo charakteryzuje się niskim ekstraktem końcowym, co za tym idzie wytrawnością. ART+17 to świetna pozycja dla fanów świetnie pijalnych i orzeźwiających piw.

Składniki:

Słody: pilzneński, pszeniczny.

Chmiel: Goryczkowy: Magnum (DE), Aromatyczny: Tettnanger (DE)

Drożdże: French Saison

Bakterie: Lactobacillus lactis, Lactococcus lactis, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus.

  • Browar
  • Pojemność
  • Gatunek
  • Styl
  • Alk
  • IBU
  • BLG

Bądź na bieżąco z premierami kraftów i otrzymuj informacje z pierwszej ręki o najciekawszych pozycjach na rynku

Pamiętaj, że tak jak Ty nie znosimy spamu, a wszystkie wiadomości są wysyłane w zgodzie z dobrymi praktykami. Staramy się przekazywać informacje rzeczowe oraz te, które faktycznie mogą wzbudzić Twoje zainteresowanie. Oczywiście w każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości.