Dyniamit
Pinta
11,20 zł
cena dla klubowiczów: 10.18 zł
Brak w magazynie
Tabela rabatów dla wielopaków
Sztuk | Cena |
---|---|
3 - 5 | 10,86 zł |
6 - 9 | 10,64 zł |
10 - 19 | 10,30 zł |
20 + | 10,08 zł |
Ach, nareszcie jesień! A jak jesień to oczywiście przyszła pora na piwa sezonowe, czyli nieodłączny element każdego Halloween. Pinta zadbała o nas jak co roku i prezentuje najnowszą odsłonę swojego Dyniamita czyli Pumpkin Ale! Piwo to jest warzone z udziałem ogromnych ilości pieczonej dyni, tradycyjnych przypraw do pumpkin pie oraz najlepszych amerykańskich chmieli. Aromat jednoznacznie kojarzy się z klasycznym amerykańskim ciastem pieczonym na Halloween. Jest sporo przypraw, głównie goździków i cynamonu. Nie zabrakło również ciekawej strony chmielowej: ziemistość, zioła, lekkie cytrusy i żywica. Piwo ma solidną podbudowę słodową w postaci nut karmelowych, chlebowych, ciasteczkowych i melasy. W tle pojawia się delikatny owocowy akcent dyni, która świetnie uzupełnia profil piwa. Smak to w większości słodowa słodycz z charakterystycznym elementem dyni. Kontrę stanowi leciutka przyprawowa pikantność i goryczą chmielowa. Piwo jest bardzo ciekawe i złożone, a wszystkie składowe dobrze się balansują. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji próbować dobrego Pumpkin Ale to jest ku temu jak najlepsza okazja! Nie zapomnijcie zaopatrzyć się w Dyniamit na swoją imprezę halloweenową! Najlepiej serwować w szkle typu Szejker lub Nonic.
Składniki: woda, słody jęczmienne Weyermann®: pale ale, Carapils®, Carared®; słód Biscuit; chmiele: Ahtanum (USA), Palisade (USA), Wilamette (USA); dynia pieczona, goździki, cynamon, imbir, mech irlandzki, drożdże Safbrew T-58.
Bądź na bieżąco z premierami kraftów i otrzymuj informacje z pierwszej ręki o najciekawszych pozycjach na rynku
Pamiętaj, że tak jak Ty nie znosimy spamu, a wszystkie wiadomości są wysyłane w zgodzie z dobrymi praktykami. Staramy się przekazywać informacje rzeczowe oraz te, które faktycznie mogą wzbudzić Twoje zainteresowanie. Oczywiście w każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości.