, , ,

Kwas Theta Barrel Aged

Pinta

17,20 

Brak w magazynie

Kwas Theta Barrel Aged to prawdziwa wariacja piwna. Browar Pinta fermentował tę pozycję z udziałem szlachetnych drożdży piwnych, drożdży whisky, bakterii Lactobacillus, oraz drożdży Brettanomyces. Dodatkowo do piwa dodano sok z wiśni. Taki miks daje naprawdę ciekawy aromat. Poczynając od czekolady i kawy, a kończąc na owocowo-kefirowych produktach bakterii i drożdży dzikich. Ze względu na szlachetność trunku przelej go do Sniftera, co podbije jego walory wizualne i aromatyczne. W smaku multum „wszystkiego”. Świetny balans pomiędzy gorzką kawą, a orzeźwiają kwaśną kontrą owocową. Tak duży udział mikroorganizmów wpłynął na bardzo dużą ilość różnych posmaków i aromatów. Świetna pozycja dla prawdziwych koneserów!

Składniki:

Słody: jęczmienne: Pale Ale, Monachijski typ I, Diastatyczny, Chocolate, Pale Chocolate, Crystal, Dark Crystal, Carafa® typ II, palony jęczmień.

Chmiele: Zeus (USA), Fuggles (UK).

Dodatki: sok z polskich kwaśnych wiśni.

Drożdże Fermentis Safale™ US-05; blend bakterii kwasu mlekowego: L. Plantarum, L. delbrueckii, L. brevis; blend dzikich drożdży Brettanomyces: The Yeast Bay “Amalgamation”.

  • Browar
  • Pojemność
  • Gatunek
  • Styl
  • Alk
  • IBU
  • BLG

Bądź na bieżąco z premierami kraftów i otrzymuj informacje z pierwszej ręki o najciekawszych pozycjach na rynku

Pamiętaj, że tak jak Ty nie znosimy spamu, a wszystkie wiadomości są wysyłane w zgodzie z dobrymi praktykami. Staramy się przekazywać informacje rzeczowe oraz te, które faktycznie mogą wzbudzić Twoje zainteresowanie. Oczywiście w każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości.