Oat Chocolate Rye RIS Bourbon Cognac

Maryensztadt

18,70 

Brak w magazynie

Kolejna odsłona serii ‚Projekt Barrel Aged’ z browaru Maryensztadt. Tym razem mamy do czynienia z  owsianym Imperialnym Stoutem lezakowanym w dwóch typach beczek: bourbonie i koniaku. Aromat uderza solidną dawką czekolady i kawy, które świetnie się łączą z melasowo orzechowym profilem słodowym. Dodatkowo wyczuwalna jest beczka, eksponująca swoje możliwości delikatną wanilią, kokosem i dojrzałymi czerwonymi owocami. W smaku jest gładkie z wyraźną oleistością charakterystyczną dla słodu owsianego. Całość kończy się półsłodkim finiszem pełnym czekoladowych posmaków. Najlepiej serwować w szkle sensorycznym typu Sniffter lub Sensoric.

  • Browar
  • Styl
  • Alk
  • BLG
  • Pojemność

Bądź na bieżąco z premierami kraftów i otrzymuj informacje z pierwszej ręki o najciekawszych pozycjach na rynku

Pamiętaj, że tak jak Ty nie znosimy spamu, a wszystkie wiadomości są wysyłane w zgodzie z dobrymi praktykami. Staramy się przekazywać informacje rzeczowe oraz te, które faktycznie mogą wzbudzić Twoje zainteresowanie. Oczywiście w każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości.