Pinta/ToOL Kwas Ny

7,60 

Na stanie

Browar Pinta, wraz z duńskim Browarem To Øl stworzyli Kwas Ny. Jest to piwo w stylu Triple z dodatkiem bakterii kwasu mlekowego. W aromacie charakterystyczne nuty dla belgijskiego szczepu drożdży, czyli przyprawowe i pieprzne fenole. Piwo świetnie prezentuje się w goblecie. Ma wysoką i drobnopęcherzykową pianę, oraz mocno pomarańczową barwę. W smaku świetny balans pomiędzy posmakami pikantnych przypraw i pieprzu, oraz wysoka kwaśność. Bez problemu wyczujesz sporo owocowych posmaków. Alkohol skrzętnie ukryty. Kwas Ny charakteryzuje się wyraźnie wytrawnym finiszem. Trunek jest świetnym połączeniem belgijskiej klasztornej klasyki z wzrastającą modą na kwaśne piwa.

 

Składniki:

Słody: jęczmienne: pilzneńśki, Weyermann® Abbey.

Chmiele: Liberty (US); bakterie kwasu m lekowego Lactobacillus Delbrueckii.

Drożdże Wyeast™ 1388 Belgian Strong Ale.

  • Browar
  • Pojemność
  • Gatunek
  • Styl
  • Alk
  • IBU
  • BLG

Bądź na bieżąco z premierami kraftów i otrzymuj informacje z pierwszej ręki o najciekawszych pozycjach na rynku

Pamiętaj, że tak jak Ty nie znosimy spamu, a wszystkie wiadomości są wysyłane w zgodzie z dobrymi praktykami. Staramy się przekazywać informacje rzeczowe oraz te, które faktycznie mogą wzbudzić Twoje zainteresowanie. Oczywiście w każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości.