Tutti Frutti
Browar Na Jurze
10,80 zł
cena dla klubowiczów: 9.82 zł
Brak w magazynie
Tabela rabatów dla wielopaków
Sztuk | Cena |
---|---|
3 - 5 | 10,48 zł |
6 - 9 | 10,26 zł |
10 - 19 | 9,94 zł |
20 + | 9,72 zł |
Tutti Frutti to nowa propozycja od browaru Na Jurze. Kwaśne Ale uwarzone z udziałem miksu najlepszych amerykańskich i nowozelandzkich odmian chmielu. Dodatkowo piwo zostało wzbogacone o świeżą miętę i soki owoców cytrusowych: cytryny, pomarańczy i limonki. Na uwagę zasługuje również fakt, że piwo było naturalnie zakwaszane bakteriami kwasu mlekowego i fermentowane z użyciem wysokiej jakości drożdży płynnych. Aromat to prawdziwa cytrusowa bomba. Dostajemy mieszankę owocowych nut pochodzących z użytych soków i chmielu. Na drugim planie pojawia się bardzo przyjemny akcent białych owoców takich jak liczi i melon jak i odrobina nafty, która jeszcze bardziej podkręca chmielowy wydźwięk tego piwa. Smak kontrowany jest dzięki ziołowej goryczce o lekkim, łagodnym charakterze. Finisz jest dość wytrawny i wyraźnie kwaśny, co pozostawia niedosyt i skłania do sięgnięcia po kolejny łyk. Piwo wydaje się być wręcz zaprojektowane z myślą o wypijaniu ogromnych ilości i wspaniałych właściwościach orzeźwiających, które pełnię swojej mocy pokazują w upalne, letnie dni. Polecamy serwować w pokalu lub szkle typu Tumbler.
Składniki: woda; słody (pilzneński, caramel pale, wiedeński, pszeniczny jasny), sok z cytryny, pomarańczy i limonki; cukier; chmiele (Columbus, Nelson Sauvin, Citra); drożdże Wyeast 1388 Belgian Strong Ale, bakterie kwasu mlekowego lactobacillus delbruecki.
- Browar
- Styl
- Alk
- BLG
- Pojemność
- Browar Na Jurze
- Sour Ale
- 5,0%
- °
- 500ml
Bądź na bieżąco z premierami kraftów i otrzymuj informacje z pierwszej ręki o najciekawszych pozycjach na rynku
Pamiętaj, że tak jak Ty nie znosimy spamu, a wszystkie wiadomości są wysyłane w zgodzie z dobrymi praktykami. Staramy się przekazywać informacje rzeczowe oraz te, które faktycznie mogą wzbudzić Twoje zainteresowanie. Oczywiście w każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości.