Zestaw Funky Fluid #4

Funky Fluid

104,00 
cena dla klubowiczów: 94.55 zł

Na stanie

Wspólnie z browarem, który jest niekwestionowanym liderem ilości piwnych premier w Polsce, skomponowaliśmy dla Was zestaw degustacyjny składający się z 9 piw rzemieślniczych. Propozycja Kraft Klub x Funky Fluid to mix puszek oraz butelek, w których zamknięte zostały różne piwne style. Prezentem do zestawu jest unikalna, limitowana szklanka.

Double Gelato: Yellow Fluff – Pastry Sour (24,5 ° BLG, 8,% alk) – Piwo w stylu Pastry Sour, czyli słodko-kwaśna inspiracja włoskimi lodami. Wersji Gelato było już kilka, a tę wyróżnia przede wszystkim wersja „podwójna” ekstraktu oraz ciekawe dodatki: banany, pianki marshmallow, marakuja oraz wanilia. Piwo o wyjątkowym balansie orzeźwienia, owocowej kwaśności i słodkiej kontry pochodzącej m.in. od laktozy. Kremowe, aksamitne i puszyste w konsystencji i smaku.

Tropical Smoothie – Fruit Ale (5% alk) – Jest to kooperacyjne piwo Funky Fluid oraz Browaru NOOK. Trunek jest słodki i bardzo owocowy, przypomina swoją konsystencją koktajl typu Smoothie. Zastosowane dodatki w postaci ananasa, mango oraz brzoskwini czynią Tropical Smoothie piwem bardzo rześkim i orzeźwiającym. W smaku jak i aromacie owoce są dobrze wyczuwalne, a piwo jest bardzo przyjemne w odbiorze.

Sour Grapes Seyval Blanc – Berliner Weisse (14 ° BLG, 6,5% alk)  – Piwo, do uwarzenia którego użyto winogron Seyval Blanc. Pierwotnie powstało na festiwal piwny Beer Geek Madness 2019, gdzie zebrało dużo pozytywnych opinii. Kwaśne w smaku, orzeźwiające i bardzo pijalne.

I Remember My First Check-in – Berliner Weisse (4,2% alk) – Ten Berliner Weisse z dodatkiem śliwek łąckich powstał z okazji 10 rocznicy portalu Untappd (służącego m.in. do oceny piw). Aromat jest pełen owocu śliwki oraz nut jogurtowych pochodzących od fermentacji mlekowej, charakterystycznej dla piw kwaśnych. Kwaśne, rześkie i orzeźwiające.

Funky Club – Birthday NEIPA (14 ° BLG, 6,5% alk)  – Piwo okolicznościowe. Zostało stworzone z okazji 4 urodzin Piwnego Klubu. Jak na New England India Pale Ale przystało, w aromacie odnajdziesz nuty aromatycznych chmieli, w tym przypadku będą to cytrusy, limonka oraz winogrono. Goryczka solidna, jednakże nie zalegająca, a przy okazji świetnie kontruje solidną podbudowę słodową. Mocno orzeźwiający trunek.

Maniac – Double New England India Pale Ale (19°BLG, 8% alk.) – Dobry wybór dla szukających w piwie rzemieślniczym optymalnego balansu między chmielowością a słodowością. Pierwsza z nich dzięki zastosowaniu „maniakalnej” ilości (Hoprate na poziomie 20g/L) mieszanki amerykańskich, nowozelandzkich oraz australijskich chmieli czyni to piwo aromatyczną ucztą sensoryczną. Natomiast spory udział płatków owsianych i jęczmiennych w zasypie powoduje, że Maniac jest piwem bardzo gładkim i przyjemnym w odbiorze. Soczysty, wręcz soczkowy charakter piwa oraz klasyczne atrybuty stylu New England sprawią, że zapamiętasz to piwo na długo.

Black Currant Sour – Sour Ale (11°BLG, 3,8% alk) – Kwaśne piwo z dodatkiem soku z czarnej porzeczki. Barwa czerwono-fioletowa i wysoka, różowa piana, to jego cechy charakterystyczne, które ujrzymy przelewając piwo do szkła. Aromat obfituje w dodatek owocu porzeczki, ale i cytrusów pochodzących od chmielu. W smaku lekko kwaśne, z przyjemną owocową słodyczą.

Sandy – Hefeweizen (12°BLG, 4,8% alk) – Piwna klasyka. Pszeniczne piwo w interpretacji warszawskiego browaru kontraktowego Funky Fluid. Bawarski styl Hefeweizen w tym przypadku hołduje aromatom bananów i goździków, które zawdzięcza specjalistycznym drożdżom do piw pszenicznych. Przyjemnie słodowe, wytrawne na finiszu i niezwykle pijalne piwo.

  • Browar
  • Styl
  • Alk
  • BLG
  • Pojemność

Bądź na bieżąco z premierami kraftów i otrzymuj informacje z pierwszej ręki o najciekawszych pozycjach na rynku

Pamiętaj, że tak jak Ty nie znosimy spamu, a wszystkie wiadomości są wysyłane w zgodzie z dobrymi praktykami. Staramy się przekazywać informacje rzeczowe oraz te, które faktycznie mogą wzbudzić Twoje zainteresowanie. Oczywiście w każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości.