Zestaw To Øl – 6 pack

To Øl

128,00 
cena dla klubowiczów: 116.36 zł

Brak w magazynie

Zestaw sześciu najnowszych piw z rewelacyjnego duńskiego browaru To Øl. Są to jedne z pierwszych piw uwarzonych w nowym fizycznym browarze nazwanym To Øl City. To Øl przez ostatnie 10 lat był uznanym browarem kontraktowym, który warzył na całym świecie i sprawdził się w wielu międzynarodowych kooperacjach. W roku 2014 To Øl browar został wybrany dziewiątym najlepszym browarem na świecie przez portal Ratebeer. W świecie piwowarstwa To Øl to synonim bezkompromisowości i nowoczesnego podejścia do warzenia, a poniższy zestaw z pewnością to potwierdza.

  1. House of Pale – ABV: 5.5%; STYL: PALE ALE
    Piwo to jest zdecydowanie nastawiona na wyraźny, chmielowy aromat. Wyczujesz dojrzałe i soczyste owoce tropikalne. Piwo dzięki swojej mętności i trwałej czapie piany prezentuje się atrakcyjnie w IPA glass. W smaku niska dawka goryczki stanowi zaledwie akcent w bujnym chmielowym profilu. Tekstura trunku gładka, puszysta i aksamitna. Zapewnia odpowiednio dobrą pijalność. Dobrze będzie smakować w połączeniu z sałatką owocową.
  2. Stereo Mono Mosaic – ABV: 6.8%; STYL: DDH SINGLE HOP
    Tym razem prezentujemy Wam single hop NE IPA z duńskiego browaru. Piwowarzy wykorzystali chmiel Mosiac. W aromacie wyczujesz dosyć nietypowy charakter chmielowy, który kojarzy się z cytryną, grejpfrutem, limonką i naftą. Piwo koniecznie przelej do IPA glass. W smaku nowofalowa goryczka nadaje piwu odpowiedni charakter. Tekstura ma właściwości puszyste i aksamitne. Piwo jest lekkie, rześkie i orzeźwiające. Będzie idealną propozycją po wysiłku fizycznym.
  3. Wake The World – ABV: 4.1%; STYL: SESSION IPA
    Sesyjna wersje IPY chmielonej odmianami: Loral, Simcoe Cryo, Rakau i Ekuanot, które nadały piwu wyraźnie cytrusowy charakter z nutami limonki i cytrynowej skórki. Piwo koniecznie przelej do IPA glass co podkreśli nie tylko walory wizualne, ale również aromatyczne. W smaku sporo soczystości. Piwo jest lekkie w odbiorze. Ponownie wyczujesz sporo owoców pochodzących od nowofalowego chmielu. Aksamitna tekstura podbija pijalność. Dobrym dodatkiem może być sorbet owocowy.
  4. Plato Problems – ABV: 10.8%; STYL: IMPERIAL CHOCOLATE COFFEE STOUT
    Trzeba przyznać, że dodatki jakie zostały użyte w tym piwie przykuwają uwagę i są wyraźnie zaznaczone. Piwowarzy zdecydowali się na dodatek kakao, wanilii i kawy espresso Kenyan od Coffee Collective. Aromat dzięki temu jest niezwykle ciekawy, kompleksowy i wielowymiarowy. W smaku potężna dawka słodyczy nadaje piwu odpowiedni charakter. Trunek ma swoim profilem przywodzić na myśl ciasto deserowe i tak dokładnie jest. Piwo to będzie dobrym dodatkiem do słodkich dań.
  5. Whirl Domination – ABV: 6.2%; STYL: IPA
    New England IPA chmielona nowofalową mieszanką chmieli: Idaho 7, Simcoe, Mosaic i Citra. Aromat charakteryzuje się wyraźnymi cytrynami, czerwonymi pomarańczami, limonkami i brzoskwiniami. Piwo najlepiej przelej do IPA glass co podkreśli wyraźne zmętnienie i  trwałą pianę. W smaku średnia dawka goryczki odpowiada za wyrachowaną kontrę do słodowości. Piwo jest rześkie, orzeźwiające i świetnie pijalne.
  6. Santa Gose F&#%! It All – ABV: 4%; STYL: FRUITED GOSE
    Gose z dodatkiem marakui, guawy i mango. W aromacie górę biorą uboczne produkty fermentacji mlekowej. Piwo dobrze przelać do szkła co umili chwile degustacji. W smaku solidna dawka kwaśności pochodząca zarówno od dodatku owoców jak i od fermentacji mlekowej. Piwo jest lekkie w odbiorze, rześkie i świetnie pijalne. Dobrym dodatkiem do takich trunków będą desery owocowe.
  • Browar
  • Styl
  • Alk
  • BLG
  • Pojemność
  • To Øl
  • różne
  • różne%
  • °
  • różneml

Bądź na bieżąco z premierami kraftów i otrzymuj informacje z pierwszej ręki o najciekawszych pozycjach na rynku

Pamiętaj, że tak jak Ty nie znosimy spamu, a wszystkie wiadomości są wysyłane w zgodzie z dobrymi praktykami. Staramy się przekazywać informacje rzeczowe oraz te, które faktycznie mogą wzbudzić Twoje zainteresowanie. Oczywiście w każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości.